duminică, 28 septembrie 2014

PROIECTUL AS (ACTIVISTUL SOCIAL)


Trecerea de la lumea materialistă la lumea spirituală este un proces început, ireversibil și de durată. În lume sunt multe inițiative teoretice și chiar practice privind aceste ample schimbări. Mișcarea Dacia, aflată în prima linie, propune ca primii pași să fie făcuți de populație, pe măsură ce fiecare conștientizează situația, prin transformarea fiecărui individ în AGENTUL AS al schimbării. AS = ACTIVISTUL SOCIAL
Construcția priectului O Nouă Lume al Mișcării Dacia este abordată pe trei faze: termen scurt, termen mediu și termen lung. Pe termen scurt se pot propune nenumărate proiecte realizabile care au următoarele caracteristici:
-          Funcționează legal în actualul sistem;
-          Educă populația pentru un alt stil de viață, cel spiritual propus de Mișcarea Dacia;
-          Persoanele și comunitățile implicate nu fac cheltuieli suplimentare pe termen mediu, chiar își asigură un plus de venituri;
-          Slăbește (gripează) actualul sistem prin limitarea goanei după profit (Scade consumul);
-          Economisește resursele globului;
-          Pregătește viitorii lideri ai noii lumi;
-          Întăresc Mișcarea Dacia.
Proiectul AS este compus dintr-o suită de proiecte specifice cum ar fi: Magazinul AS, Reciclarea și alte proiecte deja existente sau în lucru: Ferma autarhică, transportul public non petrol etc.
Toate proiectele se vor face publice pe principiul open source după adoptarea lor de către competenți. 
Proiectul AS va face parte din ”Proiectul O Nouă Lume” al Mișcării Dacia.
Cu titlu de exemplu, prezint în continuare două proiecte sperând ca acestora să se adauge multe altele.



PROIECTUL AS 01
(Magazinul AS)

Magazinul ”PROIECTUL AS 01” este ”nisipul care gripează motorul sistemului”.
O persoană sau mai multe au inițiativa de a organiza un magazin/centru de prestări de servicii ”altfel”. Ele vor amenaja un spațiu de expunere pentru public și un birou de unde se controlează prezența pe internet.
Magazinul ”PROIECTUL AS 01” va respecta toate condițiile și cerințele legale. El va obține autorizațiile de funcționare ca magazin normal, consignație, centru de închiriere, amanet, magazin online etc.
Teoria în marketing spune că omul are nevoie de o gaură nu de un burghiu sau o bormașină. El le cumpără pe acestea pentru a-și asigura necesitatea: realizarea găurii.
Acum, cineva își cumpără o bormașină. O folosește pentru a da 2 găuri apoi o altă utilizare se va întâmpla peste o perioadă lungă de timp, uneori nici o altă dată. Ca el mai sunt probabil în comunitatea respectivă destui care își cumpără câte o bormașină pentru uz ocazional. Producătorul și comerciantul câștigă de pe urma tuturor. Resursele naturale sunt risipite pentru realizarea de obiecte care sunt utilizate într-un procent foarte redus. Resursele financiare ale oamenilor sunt cheltuite inutil.
Ce ar fi dacă cineva cumpără o bormașină o folosește pentru a da cele două găuri apoi o duce la Magazinul ”PROIECTUL AS 01” și o lasă pentru a fi închiriată. Sau ca variantă, o închiriază direct de acolo. Ceilalți din comunitate care au nevoie de a da căteva găuri vor închiria aceeași bormașină contra unei sume rezonabile. Această sumă se va împărți echitabil între proprietarul magazinului și deținătorul bormașinii. Statul își ia și el partea sa bimeînțeles. Toată lumea are de căștigat cu excepția sistemului care pierde din viteză. Resursele naturale sunt protejate. Populația se autoeducă să facă economii.
Exemple de bunuri de folosință îndelungată sau de uz ocazional sunt: scule, dispozitive, dispozitive ortopedice, echipamente medicale, automobile, autovehicole, ATV-uri, obiecte pentru excursii și camping, mobilier de interior și de grădină, utilaje agricole, obiecte de uz casnic, etc. Lista este deschisă și e foarte lungă. Nu sunt compatibile acestei activități produse de genul: pentru uz intim, interzise de lege, dăunătoare sănătății, cu risc de transmitere boli, etc.


PROIECTUL AS 02
(Reciclarea)

Observând procesul de reciclare pe plan mondial constatăm că acesta are mari deficiențe. Sunt căteva țări sau orașe unde acest proces este evoluat. În majoritatea zonelor însă, reciclarea nu există sau dacă există din punct de vedere al cadrului legislativ, nu se regăsește în practică.
O principală cauză este lipsa educației care derivă din subdezvoltare și lipsa civilizației așa cum sunt definite ele în actualul sistem.
Ecologiștii promovează acțiunile lor folosind clasicul semn cu săgeți în cerc. Veriga slabă o reprezintă omul, consumatorul ce produce deșeuri. Pentru a întregi cercul format din săgeți este necesar un sistem care să elimine deficiențele date de educație sau de spiritul civic.
Un astfel de sistem este următorul:
-          Managementul colectării deșeurilor este exclusiv de competența comunității locale;
-          Costurile integrale ale întregului circuit sunt suportate de comunitatea locală;
-          Toate veniturile ajung la comunitatea locală;
-          Fiecare locuință sau unitate de producție sau servicii primește în mod gratuit recipientele de colectare;
-          Recipientele de colectare sunt modulare, putând ocupa diverse spații în interiorul locuinței sau unității. Ele sunt de culori diferite în funcție de categoria de deșeu. Sunt confecționate din materiale reciclabile astfel încât să fie prelucrate de către procesatorul de deșeuri odată cu deșeul însăși. Au mânere pentru transport putând fi duse la centrul de colectare individual sau colectiv. Pentru situații speciale, deșeuri agabaritice, se pot comanda prin intermediul internetului sau telefonic recipiente speciale sau transport individualizat, ambele gratuite.
-          Centrele de colectare se află foarte aproape de colectori. Ele au un aspect estetic fiind practic un raft/stivă de cutii;
-          Nerespectarea regulilor se sancționează de către comunitatea locală cu amenzi drastice. Sumele încasate se constituie integral venit al activității de reciclare.
-          Comunitatea locală se ocupă apoi de valorificarea deșeurilor colectate, obținând venituri consistente.